Aktuellt

När världen rasar samman finns vi där!

Vad händer egentligen i ett barns känsloliv som plötsligt får uppleva att vara utstött och oönskad? Att inte längre kunna säga ”jag skall gå hem”. Bara vara utelämnad att klara sig själv, finna mat för dagen och varje natt en ny plats att sova. Barn som överges eller av olika anledningar måste lämna hemmet lever med en ständig oro och rädsla som aldrig släpper taget.

Kompisarna på gatan blir den nya men otrygga ”familjen” som leder dem bort på en okänd och farlig väg. För oss som har haft det tryggt omkring oss är det känslomässigt omöjligt att sätta sig in i den situationen.

Ordet hemlös, utstött, oönskad känner vi till, men verkligheten känner de flesta av oss inte till! Orden och verkligheten får liksom inte kontakt med varandra. Varje gång vi lyckas rädda ett barn från den verkligheten och ge dem trygghet är det en stor seger.

Mitt Stöd Till Barnen

 

Bli Månadsgivare

 

Starka band mellan syskon! Corona-pandemin har länge varit ett hinder för gemensamma utflykter som vi normalt brukar ha. Men nu har barnen åter igen kunnat träffas på ett stort friluftsområde under en heldag med olika aktiviteter. Det är speciellt glädjande att se när syskonen möts. Under åren har vi lyckats rädda många barn från samma familj. När livet runt barnen havererar så kan en hel syskonskara drabbas. För att de inte skall tappa kontakten med varandra är det avgörande att vi når dem innan de hinner skingras. På hemmen får de möjlighet att skapa starka band mellan varandra och det har naturligtvis stor betydelse för deras utveckling och för framtiden.

Talangfulla barn!
Det är fantastiskt att se barnens stolthet när de visar upp vad de gjort. De har obegränsad fantasi och ett stort mått av entusiasm och skaparglädje. Det är ständigt något nytt som skall visas upp så att alla kan se och beundra. Någon jobbar individuellt medan andra jobbar tillsammans. Personalen på hemmen och lärarna på skolan jobbar för att barnen får utveckla sin kreativitet och att de får uppleva den glädje det ger att skapa, göra något praktisk, att dansa, sjunga och spela.

Nya invånare och trädgårdarna bär frukt!
Barnen har många olika aktiviteter på hemmen vid sidan om skolgången. Man kan inte annat än bli glad och tacksam när man ser bilderna på det som händer. Våra markområden ger utrymme för både odling och att ha lite olika djur. Nu har vi fått nya invånare som vårdas ömt.

Jhonatan, 11 år, är stolt över att ha fått ansvaret för fem kaniner som de fått på pojkhemmet. På flickhemmet planteras nya växter och snart kommer de också att kunna skörda både vindruvor, granatäpplen och avokado.

Vattenläcka och andra reparationer
Just nu pågår reparation av taket på en av byggnaderna på pojkhemmet El Arca. Taket intill väggen har spruckit och vattnet kom in i ett av sovrummen under ett kraftigt skyfall. Det är en stor vattenskada och innertaket måste torka innan de kan lagas. Innan jul påbörjas också arbetet med att byta två 400-liters vattentankar på El Arca samt sätta in 16 nya duschar som blivit utslitna. Det dyker hela tiden upp olika projekt när det gäller husen och vi måste prioritera vad som är viktigast för barnens hälsa och säkerhet. Tillgång till rent vatten och reparation av taket är viktiga projekt. Tack vare ditt ekonomiska stöd så vi har ekonomi att genomföra detta!

Barnens största högtid är julen!
Julen handlar om glädje, hopp, förväntan, kärlek och vänskap. Det behöver vi alla – och det känns extra viktigt under den pågående Corona-pandemin. Julfirandet för barnen i Bolivia är det allra finaste uttrycket för julens budskap; barnens förväntan och glädje är stor och allas ögon tindrar av längtan.

Julfirandet på våra hem i Bolivia är helt speciellt för alla, från de minsta till de största. Alla njuter! Alldeles för många barn upplever gång på gång att det inte är någon idé att hoppas, att det inte är någon idé att tro att livet blir bättre för besvikelserna har varit alltför många.

Barn skall ha drömmar, de ska hoppas och de ska ha förväntan på livet! Genom handling kan vi visa att vinden kan vända och att det är hopp för framtiden. JULEN ÄR BARNENS HÖGTID! 

Jul och nyårsprogrammet
 Julfirandet börjar redan några dagar innan jul med att barnen har uppvisning då de sjunger, dansar, leker och uppträder för varandra.
Vi bjuder ut alla i personalen på gemensam julmiddag.
Före barnens julmiddag är det utdelning av paket. Varje barn får sitt namn uppropat och kommer fram för att hämta sitt paket som innehåller flera olika saker de behöver och har glädje av.
På nyårsafton har barnen många olika aktiviteter som avslutas med att alla får njuta av tårtor, kakor och annat som de själva bakat.
Efter nyår avslutas firandet med två separata dagsutflykter med bad och grillning

Det är ett omfattande jul- och nyårsfirande på hemmen i Bolivia. Det är viktigt för barnen och det är viktigt att julen är en glädjens högtid med olika aktiviteter och god mat. Vi här hemma får glädjas med barnen!

Behov inför skolåret 2022
Utbildning är ett av det absolut viktigaste vi kan ge barnen på våra hem och är avgörande för att trygga deras framtid. Inför kommande läsår behöver vi stöd för att köpa in allt som har med barnens skolgång att göra. Inget skolmaterial är gratis i Bolivia. Vi behöver även köpa in kläder för skola och fritid. Vi köper in allt på marknaden där de har de bästa priserna.
Tack för att du vill investerar i barnens skolgång kommande läsår!

Barnen Skolgång 2022

 

Bli Månadsgivare

 

Vi vill slutligen önska er alla en riktigt God och Välsignad Jul och ett Gott Nytt År.

Tack för allt du gjort för barnen i Bolivia under året.