Aktuellt

Julinsamling av skolor från Kiruna i norr till Ystad i söder!

12249608_1621368431459835_9087615822756154408_nElevernas engagemang i olika skolor under året är otroligt imponerade att se. Deras vilja att göra något konkret och visa solidaritet för andras liv och framtid visar att de inte är likgiltiga för andra människor i nöd. Eleverna vill engagera sig, men behöver en vuxenvärld som vägleder och står vid deras sida. Det sker i dag genom att lärare och föräldrar inspirerar och medverkar på olika sätt så att eleverna får möjligheten till en arbetsinsats som innebär att andra barn får en ny chans i livet.

På Svarteskolan i Ystad har eleverna tillverkat 400 armband med texten Göra gott & Schysst och sålt massor av dem till förmån för barnen i Bolivia. De armband som återstår kommer att säljas efter nyår.

På Högalidskolan i Kiruna valde eleverna även i år att var ute med insamlingsbössor under några veckor för jul. Detta var också starten för skolårets solidaritetsarbete till stöd för barn och ungdomar i Bolivia.

Friluftsskolan Vargen i Kiruna genomförde sin årliga julinsamling som är utöver det skolan redan gör under Solidaritetsdagarna före påsk varje år.

Barn och ungdomars engagemang runt om i landet på våra skolor, är av absolut största betydelse. Eleverna lär sig att visa solidaritet som både räddar liv och som ger barn en en ny chans i livet och en framtid.

thumb_20151211_161334_resized_1024Barnens RäddningsArk arbetar i linje med FN’s barnkonvention. Bland de 54 artiklarna står bland annat följande:

– Barn har rätt att skyddas mot alla former av våld, mot vanvård, misshandel och övergrepp.

– Barn har rätt till liv, överlevnad och utveckling.

– Barn har rätt till hälsovård, skälig levnadsstandard och barn har rätt till utbildning.

Det är till detta som elevernas insamlingar får till. Barnen i Bolivia skall få skydd, gå i skola och få en utbildning och en framtid.

Tack Svarteskolan, Högalidskolan och Friluftsskolan Vargen för en fantastisk och betydelsefull insats inför julen! Och tack til ALLA övriga skolor som genom året bidragit till arbetet med gatubarn i Bolivia. Eran insats är otroligt viktig och betyder mycket för många barn på våra två hem.

Hjälp Oss Hjälpa Barnen