Aktuellt

Julfirandet för alla barn, ungdomar och ledare

Först vill vi tacka er alla för stödet till julfirandet för barnen på våra två hem i Bolivia. Alla barnen hade längtat länge efter julen och allt som den innebär av glädje och gemenskap. Vi möttes av många tindrande ögon när vi var på flickhemmet där alla var samlade på julafton. Några dagar innan hade vi haft en annan årligt återkommande samling som kallas ”talangfestivalen”. Vi var med och fick se en mängd uppträdanden som avslutades med att alla bjöds på bakverk som flickorna i bagarutbildningen bakat.

På julafton fick alla sina julklappar och både barnen, ledarna höll tal och tackade oss alla som varit med och gjort julfirandet möjligt även i år.

Efter julklappsutdelningen kom första överraskningen! Vi hade köpt bollar, hopprep och spel till hemmen som vi fördelade under jubel och glädje. Vi hade tidigare sett att de bollar som fanns var mer lik skinntrasor än bollar!

Efter julmiddagen, då alla var mer än mätta, kom så överraskning nummer två! Vi hade gömt 120 välfyllda godispåsar i bilen. När vi bar in dem i matsalen skrek alla av glädje! Godispåsarna var välfyllda av olika sorters godis som vi köpt på marknaden. Även alla ledare och deras egna barn fick godispåsar.

Efter julmiddagen stannade vi ett par timmar och var tillsammans med barnen, spelade fotboll, basket och hade otroligt kul.

Varje år brukar vi också ge alla ledare och övrig personal en korg med julmat, men i år valde vi istället att gå ut tillsammans och äta en varierad buffé på en restaurang och det var uppskattat av alla.

Det blev ett oförglömligt julfirande även i år!

Hjälp Oss Hjälpa Barnen