Aktuellt

Bolivianskt ministerbesök!

thumb_thumb_IMG_3975_1024_1024Den bolivianska regeringen har valt ut våra två hem Rosa de Sarón och El Arca i Cochabamba som det bästa exemplet i Cochabamba på hur man kan hjälpa barn som kommer från svårt utsatta situationer. Vilket fantastiskt erkännande!

Det var en stor dag för oss när vi fick ta emot två representanter från den bolivianska regeringen; Juan Ramón Quintana, Ministro de la Presidencia och Casimira Rodriguez, Secretaria Departamental de Desarrollo Humano Integral, som kom med en delegation till vårat flickhem Rosa de Sarón.

Besöket kom väldigt överraskande och med bara en dags varsel. På morgonen kom en delegation som förberedde besöket och några timmar senare kom regeringsministern Juan Ramón Quintana tillsammans med departementssekreteraren Casmira Rodriguez.

thumb_thumb_IMG_3993_1024_1024Juan Ramón Quintana talade

Alla våra flickor, pojkar och ledare tog emot regeringsdelegationen och en av flickorna från Rosa de Sarón och en av pojkarna från El Arca höll ett kort välkomsttal.

Juan Ramón Quintana talade sedan under ca 25 minuter till alla barnen och ledarna för hemmen och framförde även en hälsning från president Evo Morales. Ministern uppmuntrade barnen att ta vara på de möjligheter de fått, studera och arbeta hårt för att lyckas i livet. Efter talet bjöds alla på en enkel lunch.

Tack alla ni som stöder oss och därigenom gör det möjligt att ge barnen den framtid som de har rätt till. Ministerbesöket var en uppmuntran till oss alla och en bekräftelse på att vårt arbete också respekteras och uppmärksammas från högsta instans i Bolivia.

Hjälp Oss Hjälpa Barnen