Aktuellt

Kravallerna och våldet har fortsatt i Bolivia

Efter valet för fyra veckor sedan har det pågått våldsamma kravaller i Bolivia. En av orsakerna till de landsomfattande protesterna var att OAS, som övervakat valet, konstaterat att det förekommit valfusk som ledde till att president Evo Morales kunde utropa sig som valets segrare. Efter många dagar av protester mot valresultatet och våld över hela Bolivia övergav polisen presidenten och några dagar senare uppmanade militärchefen presidenten att avgå för att få slut på våldet, vilken han också gjorde. Nu befinner sig Evo Morales i México där han begärt politisk asyl.

 

 

 

Våldet på gatorna fortsatte, men har nu lugnat sig något sedan militären ingripit för att stödja polisen för att återställa lugnet i landet.

Våra barn på hemmen har varit i trygghet hela tiden, men vissa dagar har de inte kunnat gå till skolan och personalen har fått röra sig utanför hemmen med stor försiktighet. Maten till hemmen har bara kunnat levereras nattetid och under stora svårigheter. Våra ledare har genomfört de riskabla matleveranserna genom att köra stora omvägar för att inte hamna i vägspärrar vilket är mycket farligt. De ungdomar som går på universitet har inte kunnat ta sig dit under lång tid utan fått stanna på hemmen. Vi har hela tiden kontakt med våra ledare som informerar oss om säkerhetsläget i landet och för barnen.

Hjälp Oss Hjälpa Barnen