Aktuellt

Det unika samarbetet med skolorna i Kiruna fortsätter!

I år var det 26 år sedan Högalidskolan, Sameskolan och Friluftsskolan Vargen i Kiruna inledde ett samarbete med Barnens RäddningsArk för att hjälpa gatubarn i Bolivia, och att ge dem möjlighet att gå i skola och få en utbildning.

Efter fem dagar av information för elever och lärare var det dags för finaldagen och den stora och omtalade basaren på Högalidskolan. Folket köade och trängde på utanför entrén till skolan så att eleverna blev tvungna att öppna 15 minuter för tidigt.

Vilken folkfest att se hundratals besökande som välde in och trängdes runt borden för att handla hembakt, handarbeten, lotter bland annat det stora konstlotteriet, lyssna på konsert, delta i femkamp, gå på loppis, pimpla godispåsar och naturligtvis fika.

Kvällen avslutades med en överraskning för lärarna under kvällsfikat. Vi kopplade upp oss på Skype direkt med Bolivia så att våra ledare Javier och Jimena samt fem ungdomar från hemmen, Gabriela, Daisy, Luice, Juan och Rudy, som i dag går på universitet, fick framföra sina hälsningar direkt till alla som var samlade.

Det blev en stund där ingen var oberörd när de fick lyssna och se ungdomarna live.

Tack alla ni som så hängivet under lång tid förberett och arbetat för att genomföra böss- insamlingen och basaren.

Tack också alla ni som kom till basaren på Högalidskolan och visade ert stöd med er närvaro och deltagande under tre intensiva och glädjefyllda timmar.

Ni är alla helt fantastiska!

 

Hjälp Oss Hjälpa Barnen