Aktuellt

Årets solidaritetsdag, en folkfest, genomförd i Kiruna

För 24:e året i rad är sol-dagen genomförd av skolorna i Kiruna.
Det saknas ord och det är så otroligt imponerande att se elevers och lärares fortsatta engagemang och hängivenhet. Kirunaborna ställer alltid upp för skolornas initiativ genom att ekonomiskt stödja deras insamling. Basaren på Högalidskolan är den stora finalen och då fylls skolan av besökande som köper allt som finns att köpa på barnens basar. Konst och slöjd lottas ut, folk trängs runt borden och i matsalen där hembakt fika serveras. Det är en årlig folkfest som alla borde uppleva.
Tack alla på Högalidskonan, Sameskolan och Friluftsskolan Vargen i Kiruna. Ni är fantastiska!

thumb_DSC_3369_redigerad-1_1024Så här skriver några elever om deras Solidaritetsdag:
”Den här Solbasaren var välbesökt. Elever tog med sig släktingar, föräldrar och kompisar. Hela skolan hjälper till att sälja, från 6-års till 9:an. Det fanns olika aktiviteter som loppis, mat, bakverk, lotterier och påsksaker att köpa. Många gamla elever kommer och köper grejor. Det är många som längtar till basaren och många tycker den rolig att vara på. Det är elever som har gjort det mesta som säljs. Vi tycker att Solbasaren är rolig och det är så kult se att många kommer. Det är kul att träffa andra som kommer. Man får lära sig både sälja och köpa. Det är kul att hjälpa andra barn”.
//Eve-Lisa Furbeck och Stephanie Alvez.

”De pengar vi får in på solbasaren skänker vi till Bolivia. Det är barnhemmen som får pengarna så de kan bygga hus och sånt. Vi skänker ju pengar till barnen, en tjejskola och en killskola så kan de sticka tröjor och sy kläder. Vissa barn bor på gatan och de har det inte så bra men om de får flytta till barnhemmet får de gå i skola och lära sig saker. I år har vi tillverkat bland annat nyckelringar, äggvärmare, pennställ, bokmärken, brödstickor och vi målade muggar. Tillsammans med alla elever på skolan har vi i år samlat in ca 120 000 kr. Att jobba på kvällen är bra, roligt, jättekul och jag vet inte hur jag ska förklara men roligt är det. Det är mycket människor på kvällen och det låter högt och det är lite läskigt. Jag fick gå runt själv med kompisar när jag inte stod och sålde med min klass, bland annat fanns det en fiskedamm tyvärr tog godispåsarna slut istället köpte jag en Minorsten”.
Med vänlig hälsning elever från förskoleklass, åk 1 och 2.

Hjälp Oss Hjälpa Barnen