Aktuellt

Hälsning nr 1, från oss på plats i Bolivia!

Äntligen fick vi möjlighet att komma hit, efter fyra år av lång väntan, för att åter igen få träffa barnen, ungdomarna, ledarna och all övrig personal.

Vilket fantastiskt och hängivet arbete de har utfört under de svåra förhållanden som rått under denna tid av pandemi som drabbat folket i landet.

De har levt i en tillvaro av stor fruktan där folk dött på gatorna, i sina bilar, i sina hem och utanför sjukhus utan att få någon hjälp. Folket är märkta av denna tid och här är det krav på att ha munskydd i stort sett var man än rör sig.

 

Att komma till våra två hem och möta ”våra” pojkar och flickor var som att komma till en oas av kärlek och glädje. Vilket otroligt möte det blev! Alla hade munskydd och hade lovat att hälsa på avstånd. Inga kramar var tillåtna. Gick det att hålla? Nej då!!!! Löftet bröts och speciellt av dem vi kände sedan tidigare, de kunde inte hålla sig….och inte vi heller…..

Vi möttes först av en kör av välkomnande på båda hemmen. Barnens dansuppträdande och välkomsttal gick rakt in i våra hjärtan. Det var helt fantastiskt att åter igen få vandra runt på hemmen och prata med både barnen och ledarna. Nu går alla i skolan igen efter långa tider då de fått stanna på hemmen under den värsta pandemiplågan. Fem flickor är nu färdiga med sina universitetsstudier och väntar på att få sina slutliga studiebevis. Vilken enorm seger i deras liv!

I år har vi arbetat 30 år med Barnens RäddningsArk i Bolivia. En svindlande tanke att det gått så lång tid då åren gått så otroligt fort. Genom stor hängivenhet, trofasthet och överlåtelse av våra vänner i Bolivia och av oss alla på hemmafronten har arbetet vuxit steg för steg till vad det är i dag. Otaligt många barn har räddats under åren och fått en helt ny framtid som de annars aldrig hade fått.

STORA BEHOV JUST NU!
Genom den globala oron som råder i världen med krig, naturkatastrofer, ekonomisk nedgång och mycket annat, omges vi alla av stor nöd och behov av att hjälpa. Just nu har vi behov av inköp av kläder, skor, skoluniformer till pojkarna och skolmaterial. Vi ser att kläder och skor är nötta och måste köpas nytt. Vi vill att våra pojkar och flickor skall slippa gå i det som är trasigt och nerslitet. Inköpen är planerade till i april och omfattar 70 barn/ungdomar.

Mitt Stöd Till Inköp av...

 

Bli Månadsgivare

 

 

 

Tack för erat trofasta stöd, det är ovärderligt!

Jörgen och Solveig i Bolivia