Aktuellt

Många inre sår som måste läkas

Våra pojkar och flickor har upplevt mycket som barn aldrig ska behöva uppleva. De kommer till oss traumatiserade och desillusionerade. Något många återkommer till och har väldigt svårt att förstå, är att ha blivit övergiven av sin mamma eller pappa. Det skapar fruktansvärda sår i deras liv som tar tid att bearbeta: ”Mamma träffade en ny man och lämnade mig hemma.” ”Pappa träffade en ny kvinna som inte ville ha mig och då lämnade han mig.” ”Mamma satte mig på en bänk och sa att hon skulle komma tillbaka snart. Men hon kom aldrig och jag såg henne aldrig igen”. Våra ledare och medarbetare i Bolivia jobbar varje dag för att möta barnens behov, återupprätta deras förtroende för vuxna och hjälpa dem att låta sig älskas. Vi kan aldrig ersätta deras mamma och pappa, men vi kan göra allt som står i vår makt för att de ska få växa upp i trygga och kärleksfulla omgivningar där vi håller det vi lovar, där de möts med respekt och där vi aldrig överger dem.

Våra stolta barn på Bolivias nationaldag!
I Bolivia är det viktigt att alla folkgrupper får vara representerade och iklädda sina folkdräkter under landets officiella högtider. Denna otroliga mångfald och färgrikedom under festligheterna är verkligen imponerande!

Att se våra pojkar och flickor delta i nationaldagsfirandet den 6 augusti är fantastiskt. Man ser stoltheten lysa om dem och vi känner oss stolta och glada över att se dem marschera på gatorna med fanor och banderoller. Men det fanns en tid då dessa barn levde under helt andra förhållanden och inte fick vara en del av samhället. I dag är det barn med tro på både sig själva och framtiden.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Barnens djungeläventyr under skollovet!
”Får vi åka på läger till djungeln i år?” Det var en fråga vi fick från barnen när vi  sist besökte hemmen i Bolivia. Vem kan motstå barnens hoppfulla och vädjande ögon? Barnens högsta önskan inför skollovet är alltid att få åka på läger till djungeln. Vi har inte alltid haft de ekonomiska möjligheterna, men i år kunde lägren genomföras till allas stora, stora glädje.

Att resa med buss den långa slingrande vägen ner mot djungeln och vara där på läger under några intensiva dagar är ett stort äventyr och skapar också en härlig gemenskap mellan barnen och ledarna. Förhållandena är enkla och samtidigt lite utmanande, men barnen älskar att vara där och alla hjälps åt med matlagning och annat som är viktigt för trivseln. I detta djungelområde finns också en församling som tar emot våra pojkar och flickor med öppna armar. De får bo i deras enkla lokaler och församlingsmedlemmarna kommer med både mat, frukt och grönsaker i mängder till barnen. Vilken kärlek och omsorg de har om våra barn! Djungelns värld av tät grönska och rikt djurliv är okänt för de flesta av barnen eftersom de kommer från våra hem som ligger på höglandet. Därför är det också extra spännande att få resa till detta område där luften är varm och fuktig, nätterna är fulla av ljud man aldrig hör i storstaden och dagarna är fulla av äventyr och aktiviteter. Tack alla ni som var med och gjorde djungellägret ekonomiskt möjligt att genomföra.

Stort födelsedagskalas
Att uppmärksammas och firas när man fyller år är viktigt för alla barn. Eftersom vi har många barn på hemmen är det nästan alltid någon som fyller år. För att kunna fira alla på ett rättvist sätt slår man samman födelsedagarna och samlar barnen till ett stort födelsedagskalas två gånger per år. Ingen glöms bort och allt blir till en stor familjefest där alla får ett paket och blir uppmärksammade.

 

 

 

 

 

 

Den här gången kom en frivillig grupp clowner och spred glädje på födelsedagsfesten. Otroligt populärt! För de nya barnen var det första gången som någon firade deras födelsedag.

 

Behov av extra stöd!
Arbetet i Bolivia är beroende av att vi varje månad kan sända ut vår budget till verksamheten på båda hemmen. Det är din gåva som gör det möjligt för oss att fortsätta arbetet. Det är viktigt att vi har de resurser vi behöver till barnens skolgång, mat, kläder, fritidsaktiviteter, hälsovård samt mycket annat. Genom en hållbar ekonomi kan vi utveckla arbetet och ge barnen vad de behöver varje dag. Våra administrativa utgifter uppgår till endast ca 2 % och du behöver aldrig tvivla på om din gåva kommer fram.
Just nu skulle vi vara mycket tacksamma för ett extra stöd från dig.
Om du har några tankar på en donation för att investera i barnen framtid så ta kontakta med.

Tack för att du vill hjälpa oss så att vi kan fortsätta klara utgifterna och ge barnen en trygg och stabil uppväxt på våra hem.

Hjälp Oss Hjälpa Barnen