Aktuellt

Vi fick ett växthus!

Vilken glädje det blev bland pojkarna när vi fick ett stort växthus som gåva från en organisation i Bolivia.

Detta är något som vi önskat länge till pojkhemmet och nu blev drömmen en verklighet.

Vi har ett stort markområde där vi odlar majs och annat sedan många år, men nu kan vi odla fler grönsaker på ett effektivare sätt än tidigare.

Entusiasmen är stor bland pojkarna och några av de äldre tar ett extra stort ansvar med att så, vattna, gödsla och plocka ogräs.

En av grabbarna som ansvarar för växthuset och som snart går ut gymnasiet har berättat för våra ledare att han vill fortsätta att studera till agronom. Kanske hans dröm kan bli en verklighet!

 

Deysis dröm är nu en verklighet!
Vi har tidigare berättat om Deysi och hon har också själv skrivit i ett nyhetsbrev om sitt liv. Hon kom till oss när hon var bara 7 år. Under tiden hon gick på gymnasiet hade Deysi en dröm om att studera vidare till socionom på universitet. Efter fem år är hon klar med studierna och har tagit sin examen.

Nu arbetar hon som socialarbetare för att hjälpa barn som kommer från liknande förhållande som hon själv gjorde. För en tid sedan besökte våra ledare Deysi på hennes kontor. Det blev ett kärt och känslosamt återseende att möta henne igen i en helt ny livssituation. Deysis dröm blev en verklighet och vår stora glädje och stolthet.

 

Tre bröder, 8, 6 och 3 år!
Mitt i barnens personliga tragedi när de kommer till oss, kan vi ändå känna tacksamhet. Tacksamhet över att vi har två hem som ger barnen skydd och trygghet i livet. För en tid sedan kom tre små bröder till pojkhemmet. De kom ur en situation som var ett hot mot deras hälsa och liv. Först kom de två äldsta och efter cirka ett år kom den yngste, tre år, som polisen fann övergiven. Alla tre kom till oss genom barnavårdsmyndighetens beslut. De kommer från svåra förhållanden där de var överlåtna till sig själva och ingen vuxen kunde eller ville ta ansvar för dem. Nu är de tillsammans i trygghet hos oss och har fått en ny möjlighet i livet.

 

Jaime åter från sin militärtjänst
Jaime var 8 år när han kom till pojkhemmet. Hemmet blev hans familj och möjlighet till framtid.

Efter att han tagit sin gymnasieexamen beslutade han sig för att göra sin militärtjänst under ett år. Eftersom han tagit körkort under tiden i det militära fick han direkt jobb som säkerhetsvakt på en bensinstation.

Jaime berättar att när han sparat tillräckligt av sin lön, önskar han börja studera till ett yrke inom elektronik. Det är ett yrke som ger stora möjligheter till arbete i Bolivia där det annars är svårt att finna jobb.

 

Möjlighet till identitet, skolgång och studier!
Vi försöker att göra våra hem så familjära som det bara går. Barnen skall känna sig som en del av en familj även om den är stor. Där kan de vara trygga och få känna omsorg och kärlek. Vi kan inte ersätta en vanlig familj, men vi kan erbjuda ett alternativ i nöden som tryggar deras framtid. Barnen kallar också hemmen för deras familj.

Många barn har kommit till oss utan identitet. Inga handlingar visar vilka de är eller när de är födda. De är anonyma barn som ingen vill veta av.

När de kommer till oss påbörjas ett arbete tillsammans med myndigheterna så att barnen blir registrerade och får en egen identitet.

Deras anonyma liv får ett slut och de får dokument som visar att de är existerande medborgare och en del av samhället. Deras anonymitet bryts, vi kan börja fira deras födelsedagar och de kan börja gå i skola. Ett nytt liv tar sin början!

 

STORT BEHOV av renovering av våra hem!
I förra nyhetsbrevet skrev vi om detta viktiga behov.
Vi har nu haft våra hem fyllda av barn under många år. Lokalerna slits hårt och är i stora behov av inre och yttre renovering.

Vi har en begränsad ekonomi och vi måste prioritera. I första hand måste barnen få vad de behöver för det dagliga livet och det är det absolut viktigaste. Samtidigt är det inte bra för varken barnen eller personalen om lokalerna är nerslitna.

Vi har inga lyxiga lokaler, men vi vill samtidigt att lokalerna skall vara bra för barnen och att personalen skall trivas där de jobbar.

Kan du som läser detta eller någon du kanske känner vara med att även skänka en större summa som skall gå till reparationer och underhåll?

Vårt första mål är att få in minst 80 000 kr till renovering av hemmen.

Vi har sedan förra nyhetsbrevet fått in 15 800 kr.

Var med i detta viktiga projekt att upprusta i hemmen för barnen!

 

Här kan du också ladda hem det tryckta utförandet av nyhetsbrevet!
BRA_Nyheter_nr3_juni_2024_printfil
Mitt Stöd Till Hemmen!

 

 

 

 

 

Tack för ditt ovärderliga stöd till hemmen och låt även renoveringsstapeln växa sig högre och starkare dag för dag!

Jörgen Wrengbro