Aktuellt

Friheten och vacker natur ute på pojkhemmet El Arca

Det är alltid en fantastisk upplevelse att komma till El Arca som ligger på den bolivianska landsbygden. Markområdet är på 2 hektar och ligger otroligt vackert till framför de höga och mäktiga bergen i Cochabambadalen. Just nu växer majsen som vi odlat och här trivs pojkarna som har stora ytor att röra sig på.

thumb_IMG_3917_1024De har mycket spring i benen och området utnyttjas varje dag! Vi önskar att vi hade större ekonomiska resurser så vi kan utnyttja markområdet på ett bättre sätt än det vi har möjlighet att göra i dag. I första hand skulle vi vilja bygga en multifunktionell idrottsplan på betongplatta (se bilden), som är vanligt i Bolivia, där man kan spela både basket, volleyboll och fotboll med mindre boll. Det är en dröm vi haft i många år.

 

 

thumb_IMG_2073_1024

Vi skulle även vilja jämna till marken framför majsfältet och få en riktig fotbollsplan med riktiga mål. Dessutom skulle vi vilja ha växthus och plantera mer fruktträd och annat på marken bakom El Arca. Men som alltid kostar drömmar en del om man vill förverkliga dem! Framöver skall vi bland annat se närmare på hur vi kan vidareutveckla det stora markområdet som vi har på El Arca och vilka projekt vi skall prioritera.

 

 

 

Barnens bästa är alltid det viktigaste för oss. Vi vet att det hade kunnat bidra väldigt positivt till pojkarnas utveckling och fritidsintressen om vi hade kunnat genomföra något av det vi skrivit om här. Ditt fortsatta stöd till Barnens RäddningsArk är otroligt viktigt för att vi skall upprätthålla den dagliga driften, men även för att vi skall kunna förverkliga olika projekt!

Hjälp Oss Hjälpa Barnen