Aktuellt

4. Samuel och Emmy från Edsbyn i Bolivia. Ungdomslägret som fick avbrytas.

Det har varit karneval här i Bolivia och det innebär mycket alkohol och droger. Men tjejerna och grabbarna från hemmen får istället, varje år under karnevalen, chansen att vara med på ett ungdomsläger som kyrkan ansvarar för. Över 400 ungdomar var med i år. De tältade uppe i bergen och utförde galna, men roliga aktiviteter och alla verkade stortrivas. Kändes väldigt bra att se att våra barn var tillsammans med andra ungdomar och ha massa skoj. Vi hälsade på i lägret på söndagen en kortis och det såg verkligen häftigt ut.

Tanken var sedan att vi skulle vara där hela måndagen och delta i lägret, men tyvärr så blev det ändrade planer.
Det hade regnat hela natten och Cochabamba är verkligen inte förberett för så mycket regn. Många vägar var översvämmade och många hus fick vatten till bottenvåningen. Det var omöjligt för oss att ta oss till lägret och kl 16 på måndagen ställde de in resten av lägret och det har aldrig hänt förut. Flickorna och pojkarna blev blöta och kalla under natten, men tyckte det var trist att lägret ställdes in.

De var ändå lika glada och positiva som alltid när vi träffade på dem senare på kvällen. Vi hade som vanligt väldigt roligt med dem och vi lärde dem bland annat svenska och Emmy lärde dem dansa bugg och salsa.

Samuel och Emmy

 

Hjälp Oss Hjälpa Barnen