Aktuellt

Skolan är i full gång och en ny termin har börjat

I dag har vi 85 barn i olika åldrar på våra två hem. Samtliga går i skola! Vi har barn som går från förskola till gymnasium och ungdomar som går på universitet. Vi har nio tjejer som vid sidan av den normala skolgången utbildar sig till bagare på flickhemmet. Vi har också nyligen startat en svetsutbildning för de äldre pojkarna, men först börjar de med att lära sig ett dataprogram så de kan göra ritningar för det som skall tillverkas och svetsas.

thumb_IMG_5669_1024Skola och utbildning som vi satsar hårt på, innebär stora möjligheter för ungdomarna att kunna försörja sig och sina familjer i framtiden. Det har vi sett under åren. Ambitionen hos barnen är imponerande att uppleva.Vi var på flickhemmet för några dagar sedan och tittade in genom de öppna fönstren från utsidan och såg tjejerna göra sina hemläxor. Det var full koncentration hos tjejerna att lösa sina uppgifter.

Hjälp Oss Hjälpa Barnen

 

thumb_IMG_5691_1024När vi kom upp till datasalen satt en av tjejerna vid en dator och jobbade koncentrerat. En blick, några ord och sedan gick vi för att inte störa.
Att investera i unga liv och deras framtid är det mest fantastiska man kan göra! Det ger också så otroligt mycket tillbaka av djup innerlig tillfredställelse när man gör något gott för någon annan!

Livet får en djupare och helt annan dimension och mening när man hjälper andra!