Aktuellt

Sara och Anna i Bolivia!

Det kom först ett mail från Sara!
”Jag är en gammal elev från Högalidskolan i Kiruna. Just nu är jag och min klasskompis Anna i La Paz i Bolivia Vi skriver vår C-uppsats om etniskt anti diskrimineringsarbete på ett statligt universitet här i La Paz. Vi tilldelades stipendier från Sida så vi hade möjligheten att få komma hit till Bolivia under två månader, något vi är väldigt glada för att vi gjorde!
Vi skulle bli väldigt glada om vi fick chansen att se något av barnhemmen i Cochabamba, och höra mer om er verksamhet. Jag har drömt lite om det, eftersom min kompis Ylva var i Cochabamba när vi gick i 8:e klass på Högalid. Något jag länge ångrat att jag inte tog chansen att söka till. Tror ni att det finns någon möjlighet att kunna besöka något eller bägge barnhemmen”?

Givetvis fick Sara och Anna besöka hemmen och Sara skrev sedan följande till oss:

”Vi hade några otroligt fina dagar i Cochabamba. Vilken otroligt kärleksfull familj Ana-Maria hade. Och hon, vilken kvinna! Jag är väldigt glad att jag fick chansen att träffa henne och de andra. Javier kom och mötte oss på busstationen tidigt på morgonen. Jag och Anna hade heller inte förväntat oss den fina servicen att bli upphämtade av Javier, så med stor förvåning tittade vi på Javier när han kom och sa våra namn!
Vi är väldigt tacksamma att vi fick chansen att besöka de bägge barnhemmen. Så fina de var! Och vilka fantastiska barn, vi fick många varma kramar av tjejerna på Rosa”.

/ Sara och Anna

Hjälp Oss Hjälpa Barnen