Aktuellt

Ny trädgård på flickhemmet Rosa de Sarón

På Rosa de Sarón har vi en fin trädgård, men som nu har blivit ännu större. Det blev en fantastisk dag då vi tillsammans med flickorna och personalen planterade blommor och fruktträd av olika sorter.

thumb_IMG_5109_1024Alla ville vara med och jobba och Ana María, som är en expert på trädgårdsarbete och olika växtligheter, vakade så att allt gick till på rätt sätt och plantorna kom på rätt plats. Vi grävde, hämtade gödsel hos grannen, planterade och vattnade. Vi blev svettiga, jordiga och lukten av färsk kogödsel spred sig på Rosa de Sarón. Precis när vi satt sista plantan i jorden kom regnet och då var också middagen klar som belöning för ett gott dagsverke! Vi är mitt i regnperioden så nu hoppas vi att allt skall slå rot, växa, blomstra och bära frukt i framtiden som bland annat citron, apelsin, chirimoja, guayava, avokado, vindruvor, persika, aprikos, pakai, maracuya, mandlar, och den starka kryddväxten aji.

 

Trädgården kommer att kunna ge flickorna frukt och blommor de själva har odlat, samtidigt som de lär sig en del om trädgårdsarbete och hur man odlar för att alla buskar, träd och blommor skall trivas och växa. Tillsammans med ledarna har de ansvar för att ta hand om sitt hem – något vi ser att de gör med stolthet.

Hjälp Oss Hjälpa Barnen