Aktuellt

Del 3. Ana María fortsätter att ge sitt liv för Bolivias bortglömda och utstötta barn.

Ana Marías engagement och ihärdiga arbete för de svagaste i samhället har även fått lokala utmärkelser i Bolivia. Det har skrivits många tidningsartiklar om hennes mångåriga kamp och hängivna arbete för barn och ungdomar som lever mitt i samhället, men som ingen vill veta av.
Gatubarnen lever i misär och stor fattigdom. De är hatade, föraktade och övergivna av alla. Flickorna far mycket illa på många sätt och blir ofta utsatta för sexuella övergrepp och gravida i unga år. Det blir en ond cirkel, där nya barn föds direkt till ett liv på gatan. För att bryta den onda cirkeln arbetar vi preventivt för att förhindra barn att börja leva på gatan och även hjälpa barnen att komma ur och bort från livet på gatan.

På flickhemmet och pojkhemmet blir barnen rehabiliterade av utbildad personal, får växa upp i en kärleksfull och trygg miljö samt får skolgång och utbildning. Steg för steg börjar barnen tro på sig själva, att de har en framtid och att de genom sina liv och erfarenheter kan påverka och göra en skillnad för kommande generationer i sitt land Bolivia.

thumb_IMG_6634_1024  thumb_IMG_6640_1024

 

thumb_thumb_IMG_3985_1024_1024

Ana María framför ett tack till regeringsrepresentanterna.

Ett fantastisk erkännande från den bolivianska regeringens kom i december 2015. Det var en stor dag när vi fick ta emot två representanter från den bolivianska regeringen; Regeringsminister Juan Ramón Quintana (Ministro de la Presidencia) och Departementssekreterare Casimira Rodriguez (Secretaria  Departamental de Desarrollo Humano Integral), som kom med en delegation till vårt flickhem Rosa de Sarón.
Den bolivianska regeringen hade valt ut våra två hem som det bästa exemplet i Cochabamba på hur man kan hjälpa barn som kommer från svårt utsatta situationer.

Hjälp Oss Hjälpa Barnen