Aktuellt

Besprutning mot Zikamyggan på hemmen

Zika myggan sprider sig till olika länder i bland annat Syd Amerika. Svenska UD rapporterar om sjukdomsfall i bland annat Santa Cruz, Bolivia.

Svenska UD skriver: Nya fall av sjukdomen zika har påträffats i Santa Cruz området. Zika är ett virus som sprids genom myggbett. Symptomen liknar Dengue och Chicunguna. Med bland annat -muskelvärk, huvudvärk, ledvärk, och utslag på huden. För att förhindra smitta, använd mygg och insektsmedel, undvik sophögar och använd inte vatten som stått framme för lång tid.

thumb_IMG_4911_1024Zikamyggan har också upptäckts här i Cochabamba och för att förebygga att barnen och ledarna på hemmen blir stuckna och smittade har vi nu besprutat båda hemmen. Det tog en hel dag för två män att bespruta alla skrymslen och vrår på hemmen. Effekten av besprutningen varar flera månader och när myggorna sätter sig på platser som är besprutade dör de efter ett tag.

Hjälp Oss Hjälpa Barnen

 

 

Om Zikamyggan skriver folkhälsomyndigheten i Sverige följande:
http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/smittskydd-och-sjukdomar/smittsamma-sjukdomar/zikavirus/

WHO skriver: The Plurinational State of Bolivia reports its first PCR confirmed case of locally acquired Zika infection.